Blog Layout

Vil du delta i forskningsprosjektet «Å leve med løpsk tale»?

Jon-Øivind Finbråten • 2. november 2022

Vi er i gang med et forskningsprosjekt som handler om hvordan løpsk tale virker inn på hverdagslivet til folk, og vil med dette spørre deg om du kunne tenke deg å bidra som deltaker?


Formål

I dette forskningsprosjektet ønsker vi å bygge ny kunnskap om hvordan ungdom og voksne med løpsk tale møter utfordringer og muligheter i hverdagen. Vi vet fortsatt veldig lite om livssituasjonen til personer med løpsk tale. Vi ønsker derfor å lære direkte fra erfaringene og situasjonene som personer med løpsk tale møter i samhandling med andre på jobb, i utdanning og fritid.


Prosjektet vil kunne gi bedre veiledning i samarbeidet med personer med løpsk tale og deres nærpersoner og støttespillere. Og siden løpsk tale er såpass ukjent for folk flest, vil prosjektet også danne grunnlag for viktig opplysningsarbeid i befolkningen generelt.


Hvorfor får du spørsmål om å delta?

I dette prosjektet ønsker vi å samle inn svar på spørreskjema, samt intervju og samtaler hvor personer med løpsk tale og deres nærpersoner og støttespillere deltar. Vi spør deg om å delta i prosjektet fordi du er over 16 år og lever med løpsk tale. 


Hva innebærer det for deg å delta?

Hvis du velger å delta i prosjektet, innebærer det at du:

  1. Fyller ut et spørreskjema. Det vil ta deg ca. 5-10 minutter, og spørreskjemaet inneholder spørsmål om dine erfaringer med å leve med løpsk tale. Dine svar fra spørreskjemaet blir registrert elektronisk.
  2. Deltar i et fokusgruppeintervju hvor du får diskutere erfaringer med å leve med løpsk tale sammen med andre som har løpsk tale. For at vi skal kunne analysere og systematisere erfaringene til deltakerne på best mulig måte, gjør vi opptak av intervjuet på video.
  3. Gjør opptak av en eller to hverdagssamtaler du selv er med i. Dette for at vi skal kunne forstå erfaringene dine med løpsk tale bedre. Du velger selv hvilke situasjoner du vil gjøre opptak fra. Det kan for eksempel være fra en situasjon du synes er utfordrende, og en fra en situasjon du synes er positiv og håndterlig. Om du og de andre personene i opptaket ønsker det, kan vi også bruke opptaksmaterialet du har samlet inn som grunnlag for diskusjon i fokusgruppeintervjuet.


Det er frivillig å delta

Det er frivillig å delta i prosjektet, og det er mulig å delta i kun ett av delprosjektene (se punktene 1-3 ovenfor). Hvis du velger å delta, kan du når som helst trekke samtykket tilbake uten å oppgi noen grunn. Alle personopplysninger om deg, inkludert video- og lydopptak, vil da bli slettet. Det vil ikke ha noen negative konsekvenser for deg hvis du ikke vil delta eller senere velger å trekke deg. Vi vil sørge for at du får dekket utgifter til reise og opphold i forbindelse med fokusgruppeintervju


Fult informasjonsskriv kan lastes ned og leses på denne linken


Hvis du har spørsmål til studien eller å ønsker å delta ta kontakt med:


Hilda Sønsterud

hilda.sonsterud@nord.no

95166836



Av NIFS 27. januar 2025
NIFS arrangerer Årsmøte og vårseminar den 22.-23. mars på Thon Hotel Opera, Oslo.
12. januar 2025
Ungdomsweekend i år gikk av stabelen 9.august i Oslo med hele åtte flotte ungdommer som valgte å bruke ene helgen sin av sommerferien på å knytte verdifulle bånd med både oss arrangørene og hverandre!
Av NIFS 1. september 2024
NIFS arrangerer Høstweekend den 18.-20. oktober på Scandic Solli, Oslo.
Av NIFS 8. august 2024
Nordic Stuttering Seminar 2024 i Estland
22. juni 2024
Center Logopedi kjører igang Camp Dream, Speak, Live i Norge denne sommeren!
3. juni 2024
BLI MED PÅ UNGDOMSWEEKEND 2024!!
27. mars 2024
NIFS på FFO´s lederkonferanse 2024!
Av NIFS 22. mars 2024
Velkommen til familieweekend på Hove Leirsenter 5.-7. juli 2024
Av Jon-Øivind Finbråten 21. mars 2024
Fra stamming og løpsk tale til musikk
Av NIFS 5. januar 2024
Invitasjon til årsmøte og vårseminar 16-17. mars 2024 på Scandic Solli.
SE ELDRE NYHETER
Share by: