Ungdomsleir for deg med taleflytvansker

Vi inviterer deg som er mellom 14 og 26 år med stamming og / eller løpsk tale (taleflytvansker) til å være med på #ViErUngStammen 2018. Dette skal være en sosial helg, hvor unge personer med taleflytvansker kan bli kjent med hverandre og utveksle erfaringer.

 Vi gjentar suksessen fra i fjor! Meld deg på UNGDOMSWEEKEND: #ViErUngStammen 2018

Hva?

Ungdomsweekend er en helg for unge personer med taleflytvansker, fra ungdomsskolen (14 år) til 26 år. Dette skal være en sosial helg, hvor unge personer kan bli kjent med hverandre og utveksle erfaringer.

Når?

Ungdomsweekend arrangeres helgen 5.-7. oktober (uke 40) av Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS). Dette er et tidspunkt når mange har høstferie.

Hvor?

Vi vil bo på Scandic Solli, et flott hotell sentralt i Oslo. Hotellet er plassert rett ved Nasjonalteateret på Solli. Det er veldig lett å komme seg hit med tog, buss, trikk, og flytoget fra Oslo lufthavn Gardemoen.

Vi vil prøve å få flest mulig til å dele rom, dette for at man skal bli bedre kjent med hverandre.

Ungdomsweekend #ViErUngStammen

Siden det er personer over og under 18 år, vil det ikke være noen som nyter alkohol under fellesarrangementene. De over 18 kan gå ut på byen om det er ønskelig når vi er ferdig for kvelden. Vi regner med de er klare og våkne til frokost og de aktivitetene vi skal ha. De under 18 vil være på hotellet og ha en «innetid» på rommene sine.

Vi vil lage et samtykkeskjema som foreldrene kan undertegne for at ungdommene kan gå rundt i Oslo uten kontinuerlig følge av ungdomsledere fra foreningen. Det er uansett et krav fra vår side at man går minst to og to sammen. Vi vil lage en liten guidet tur for dem som vil gå med oss lederne.

Hvis det er noen foreldre som vil bo på hotellet og være i Oslo under helgen, kan det ordnes. Men det er i utgangspunktet ikke tenkt at de skal være med på selve aktivitetene.

Det er styremedlem i NIFS, Morten Hagen Blokkdal, 25 år fra Kolbotn som har hovedansvaret for Ungdomsweekend. I år vil han få med seg medlem Elisabeth Egner som skal være med å lede oss gjennom denne helgen. Det kan komme endringer i planen frem til helgen starter. Følg med på nettsiden stamming.no og vår Facebook-side.

Foreløpig program:

Fredag:

17:00-18:30: Innsjekk Scandic Hotel Solli

18:30-20:00: Middag

20:15 og utover: Bli kjent

Lørdag:

08:00-10:30: Frokost

11:00-13:00: Green hat Challenge (Her blir vi satt sammen i grupper og skal løse ulike oppgaver inne og ute, litt avhengig av været). Les mer her: Green Hat Challenge

13:00-14:30: Lunsj

14:30-17:30: fri til å gjøre det man vil

18:00-20:00: middag (hvor det skal være)

20:15-23:00: Festligheter på hotellet.

Søndag:

Den siste dagen står Alexander Mørland Karlsen fra doMundo Coaching på programmet. Alexander skal holde en workshop med tema som akseptering og mestring. Her skal vi jobbe sammen i grupper. Dette er ikke forelesningsbasert! (Les mer: domundocoaching.com)

08:00-10:00 Frokost

10:15-12:00 Alexander Mørland Karlsen #1

11:45:12:45: Lunsj

12:45-14:15: Alexander Mørland Karlsen #2

14:30-15:00: Oppsummering, evaluering, utsjekk og farvel for denne gang

Det vil komme mer om hvem disse lederne er, samt mer om informasjon om Green Hat Challenge og opplegget til Alexander.

Påmelding:

Påmelding gjøres direkte via denne lenken.

Påmeldingsfrist:

Torsdag 4 september.

Egenandel:

Vi har holdt av en rekke dobbeltrom. Alle som deltar på ungdomsweekend må være medlem av NIFS. Egenandel: 1000 kr per person for helgen (inkluderer hotell, dagskort og green hat lørdag, mat for helgen er innlagt i denne prisen).

Allergier:

Hvis det er noen som har noen mat eller andre typer allergier som er relevante at vi får vite om, vennligst oppgi det i påmeldingsskjemaet.

Spørsmål? Har du spørsmål, spør oss på post@stamming.no, eller Morten direkte på mblokkdal@gmail.com eller telefon 932 80 953.

Håper vi ser mange her! #ViErUngStammen

post@stamming.no