Nyhetsarkiv

Stamming og valg av studier – hvilke valg tok du?

7. februar, 2017

To logopedstudenter skal se nærmere på hvilken rolle stamming har for valg av studier. Vil du være informant?

Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS) har i lengre tid vært behjelpelige med å skaffe informanter til logopedstudenter som skriver masteroppgaver om stamming eller løpsk tale.

Vi videreformidler her:

Vi er to logopedstudenter ved Nord Universitet som trenger hjelp og kanskje akkurat du kan hjelpe.

Hva: Vi skal skrive en masteroppgave om stamming og valg av studier

Hvorfor: Fordi vi tenker, håper og tror at dette kan fortelle oss mer om identitetsdannelse og opplevelse av skolegang hos personer som stammer.

So what: Vi ønsker å være best mulig rustet til å hjelpe personer som stammer med sine vansker. Siden stamming oppleves forskjellig fra person til person er det nyttig å høre om noen slike opplevelser. Ikke det at flytskapende tiltak og andre tiltak ikke kan være gøyale, men det kan være en fordel å se hele bildet og ikke bare den ene delen.

Hvem: Vi ønsker å intervjue personer over 25 år, og som fortrinnsvis ikke har andre tilleggsvansker som kan innvirke på studievalg. Det ligger ikke et krav om høyere utdanning for å være en dugelig informant. Bortvalg av høyere utdanning er også et studievalg, så det så. Det er forøvrig heller ikke et krav at du har opplevd det som at stammingen påvirket ditt valg.

Hvor: Vi befinner oss i Trondheim store deler av året, så om du kan intervjues i disse trakter er det en fordel. Forøvrig befinner vi oss tidvis i Bodø, så intervju i Saltenområdet kan også arrangeres.

Hvorfor hjelpe: Fordi vi kan lokke med ære og berømmelse. (utenom berømmelse, da vi har lovet datatilsynet at vi skal anonymisere alle informanter…). Så egentlig kan vi bare lokke med evig takknemlighet og muligheten til å skape et litt bedre logopedisk tilbud i landet. Og kaffe.

Forøvrig: kan det nevnes at dersom du bare er pittelitt interessert i prosjektet, men usikker på om du tør å stille som informant er det fullt forståelig. Det er mulig å kontakte oss for å stille spørsmål, få mer info eller få tilsendt spørsmålene på forhånd, slik at du kan ta en informert avgjørelse på om du ønsker å stille opp eller ikke.

Pris: 30-60 minutter av ditt liv. Du får kaffe med på kjøpet.

Kunden har alltid rett: Du vil få full tilgang til vår oppgave før den publiseres, så skulle vi ha misforstått/representert dine meninger på en feilaktig måte kan du sende en mail (eller brevdue) eller ta en telefon for å rette på oss.

Klausul: Garantert fornøyd eller pengene tilbake, samt 147 dagers angrerett. Det er altså mulig å trekke seg fra prosjektet når som helst (også etter at intervjuet er gjennomført).   

Takk for at du tok deg tid til å lese J Med vennlig hilsen Charlotte Dyrhaug og Kristin Bygd Pedersen

Kontakt: charlottedyrhaug@gmail.com eller kristin.bygd@gmail.com

Kategorier

Arkiv